Kostprijs

Kostprijs en fiscaal voordeel


1 dienstencheque kost 9€ (voor de eerste 400)

U kan er tot 500 aankopen per jaar. De laatste 100 dienstencheques betaalt u aan 10€ per stuk.


Het dienstenchequesysteem biedt u een fiscaal voordeel, er wordt namelijk een belastingvermindering toegekend bij aankoop van elektronische of papieren dienstencheques.


U geniet van een belastingvermindering van €1.80 per dienstencheque voor de eerste 169 aangekochte dienstencheques per persoon. Een dienstencheque van €9 kost in werkelijkheid maar €7.20 na belastingvermindering.

Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op deze belastingvermindering voor de dienstencheques die ze onder hun eigen naam aankopen. De maximumbedragen gelden per jaar en per persoon. Daarom is het dus belangrijk dat beide partners elk hun eigen gebruikersnummer hebben bij Sodexo.

Jaarlijks op 1 maart  ontvangt u van Sodexo een fiscaal attest dat u bij uw belastingaangifte moet voegen om van bovenstaand fiscaal voordeel te genieten.

De gebruiker betaalt ook een welzijnsbijdrage aan het dienstenbedrijf. Deze welzijnsbijdrage bedraagt 1€ (*) per aangerekend uur en zal per kwartaal worden gefactureerd. Met deze bijdrage zet het dienstenbedrijf in op het gebied van welzijn, gezondheid, coaching en opleiding van de huishoudhulpen.

(*)Het bedrag van de welzijnsbijdrage wordt automatisch geïndexeerd volgens de consumptie-index en kan dus zonder voorafgaandelijke verwittiging worden aangepast.